Çal Başsavcısı Açığa Alındı

ASAYİŞ 30.12.2019 - 09:33, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Çal Başsavcısı Açığa Alındı

Çal Başsavcısı açığa alındı Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi (HSK) tarafından daha önce açığa alınan 18 hâkim ve savcının, 'ByLock' içerikleri ve etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ/PDY üyelerinin verdiği ifadeler ve elde edilen diğer deliller nedeniyle Çal Başsavcısı M.K.’nın açığa alındığı öğrenildi.   HSK Genel Kurulu’nun değerlendirmeleri doğrultusunda, açığa alınan 18 hâkim ve savcının savunmaları alınacak. FETÖ iltisakları nedeniyle geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılan bu hâkim ve savcılar arasında Denizli’nin Çal İlçesi Başsavcısı M.K.’nın da olduğu öğrenildi. Açığa alınan savcılarla ilgili soruşturmalar, HSK müfettişleri tarafından yürütülecek. Haklarındaki müfettiş soruşturması tamamlandıktan sonra, meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek. FETÖ bağlantıları tespit edilmesi durumunda meslekten ihraç edilmenin dışında yargı süreci de başlayacak.   kaynak: denizliekspres

Çal Başsavcısı açığa alındı Hakimler ve Savcılar Kurulu 2. Dairesi (HSK) tarafından daha önce açığa alınan 18 hâkim ve savcının, 'ByLock' içerikleri ve etkin pişmanlıktan yararlanan FETÖ/PDY üyelerinin verdiği ifadeler ve elde edilen diğer deliller nedeniyle Çal Başsavcısı M.K.’nın açığa alındığı öğrenildi.

 

HSK Genel Kurulu’nun değerlendirmeleri doğrultusunda, açığa alınan 18 hâkim ve savcının savunmaları alınacak. FETÖ iltisakları nedeniyle geçici olarak görevlerinden uzaklaştırılan bu hâkim ve savcılar arasında Denizli’nin Çal İlçesi Başsavcısı M.K.’nın da olduğu öğrenildi. Açığa alınan savcılarla ilgili soruşturmalar, HSK müfettişleri tarafından yürütülecek. Haklarındaki müfettiş soruşturması tamamlandıktan sonra, meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine karar verilecek. FETÖ bağlantıları tespit edilmesi durumunda meslekten ihraç edilmenin dışında yargı süreci de başlayacak.

 

kaynak: denizliekspres

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.